1C

Följ med i vårt arbete

SO: Religion

Eleven kan samtala om elevnära livsfrågor. Dessutom beskriver eleven några platser för religionsutövning och kopplar samman dessa med religioner som utövas i närområdet. Eleven kan ge exempel på någon högtid, symbol och central berättelse från kristendomen, islam och judendomen. Eleven återger delar av innehållet i några berättelser ur Bibeln samt i berättelser om gudar och hjältar i olika myter.

Ur: Lgr 11 kunskapskrav åk 3 i ämnet SO

Vi har startat igång ett stort tema i SO som handlar om religioner. Planeringen av detta tema står Anna (vfu) för och hon kommer dessutom att blogga om detta på hennes sida. http://zwanvo.weebly.com/tema-resv In och läs, så roligt har vi haft!!! Som Anna har skrivit så har vi haft en diakon från Knivsta pastorat som har berättat en berättelse som finns med i judendommen, kristendomen och islam. Första gången handlade det om Noaks ark och senast handlade det om Josef. Till första berättelsen fick eleverna skapa ett blad som skulle symbolisera hopp. Till den andra lektionen fick eleverna arbeta med ord som är snälla, som kan bygga upp vänskap.

Eleverna har även arbetat med fakta kring de olika religionerna och arbetet är långt ifrån klart utan fortsätter nu efter sportlovet…

 

Föregående

Dilemma och källkritik

Nästa

Svenska: Serier

  1. Malin Ahrne

    Tack Anna! Verkar lyckat!!!

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén